Co je CoinGecko?

Milan Kollarčík

Víte, co je aplikace CoinGecko? Máme pro vás veškeré informace.

Náš token PBX byl zalistovaný na jednu z největších kryptoměnových platforem. Datový agregátor CoinGecko sdružuje informace o takřka každé kryptoměně na jednom místě. Od nejaktuálnější ceny po počet tokenů, které se právě nalézají v oběhu. Ukážeme vám, jak jej používat.

Zní vám to povědomě? Už jsme psali článek o podobné aplikaci: CoinMarketCap (CMC). Pokud ji používáte, určitě si ho nenechte ujít.

Co je CoinGecko?

CoinGecko je webová platforma, která nabízí od roku 2014 veškeré informace o kryptoměnových projektech na jednom místě. Ve svém účelu je aplikace velmi podobná CoinMarketCap. Nicméně stále se najdou významné rozdíly, například na CoinGecku jsou i kryptoměny, které na CMC ne.

Zalistování na agregátory je pro Probinex výborná zpráva, protože náš projekt bude na očích potenciálním klientům i obchodníkům.

Jaké informace na CoinGecko najdeme?

Představíme ty nejdůležitější metriky a data, co v rámci agregátoru najdeme. Hodí se říct, že vzhledem k charakteristice projektu nemusí mít PBX úplně všechny informace vyplněné. Některé věci se nás jednoduše netýkají.

Základní informace

  1. Název projektu a zkratka tokenu, pod kterou se prezentuje na burzách.
  2. Cena vyjádřená v USDT. Hned pod tím je přepočet na BTC a ETH.
  3. Informace o tom, jaká je za posledních 24 hodin volatilita a kde se právě teď na škále od nejnižší ceny po nejvyšší nacházíme.
  4. Tržní kapitalizace. Platforma CoinGecko ještě nevypočítala tokeny v oběhu, proto se zatím naše tržní kapitalizace nezobrazuje.
  5. Počet tokenů v oběhu na veřejných adresách.
  6. Zobchodovaný objem za posledních 24 hodin.
  7. Celkový počet tokenů, které existují na blockchainu.
  8. Vzorec, co přepočítá PBX na USD a vice versa.
  9. Mateřský kontrakt našeho tokenu.
  10. Náš blog, whitepaper a web.
  11. Komunity našeho projektu na různých sociálních sítích.

Na hlavní stránce PBX najdete taky graf s aktuální cenou tokenu. Hned pod tabulkou pro výpočet hodnoty vašich PBX najdete záložky. Pokud z „General“ překliknete na „Social“, ukáže se vám přehled našich sociálních sítí.

Probinex Markets

Pokud v jakékoliv záložce sjedete o něco níž, dostanete se k trhům, kde se prozatím PBX obchoduje. Ke každému trhu platforma nabídne několik informací.

  • Exchange: O jaké burze se na řádku jedná. Některé kryptoměny mají více párů, například se obchodují vůči USDT i BTC. Proto se tam někdy ta samá burza může vyskytnout víckrát.
  • Pair: Kterého konkrétně páru se informace týkají.
  • Price: Jaká je momentální cena tokenu v daném páru.
  • Spread: Jaký je rozdíl mezi nejbližším nákupním a prodejním příkazem.
  • +2% Depth: Jaká je suma příkazů na hranici 2% růstu.
  • -2% Depth: Jaká je suma příkazů na hranici 2% pádu.
  • 24h Volume: Jaký je zobchodovaný objem za 24 hodin.
  • Volume %: Jaký je podíl daného páru na celém obchodovaném objemu tokenu.
  • Last Traded: Kdy proběhl poslední obchod.
  • Trust Score: CoinGecko s pomocí složitého vzorce vypočítá, který pár a na jaké burze vám vyjde nejlépe. Vyjadřuje se v barevné škále od zelené po červenou.

Ohodnoťte náš token

Na hlavní stránce najdete i dotazník, kde můžete každých 24 hodin vyplnit, jak se tokenu podle vás daří. Pokud to uznáte za vhodné, dejte nám „Good“, ať se v aplikaci o PBX dozví co nejvíc lidí.

Stále něčemu nerozumíte?Jestli máte pořád pochybnosti o tom, jak používat CoinGecko, zeptejte se v naší Telegram komunitě! Na vaši otázku v nejbližší možnou chvíli odpoví moderátoři, CEO Adam nebo CMO Michal.